Sfaturi de Calatorie in Emiratele Arabe Unite | directbooking.ro
031 9641Luni - Vineri 9 - 18
Print

Sfaturi de Calatorie in Emiratele Arabe Unite

Informatii utile Dubai:

Pentru oferte accesati link-ul eau.directbooking.ro

Sfaturi utile avion:

Documente necesare calatoriei: pasaport simplu electronic sau turistic de tip vechi valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara. NU se poate calatori in Dubai cu pasaport temporar (valabil 1 an). Turistii care calatoresc in Dubai cu pasaport diplomatic trebuie sa obtina viza de la Consulatul EAU din Bucuresti.

 • Conform reglementarilor in vigoare,minoriitrebuie sa aiba pasaport individual simplu electronic si sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-l insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. In cazul minorilor insotiti de un singur parinte sau alt adult este necesara si imputernicire tradusa in limba araba si supralegalizata.   In cazul in care numele de familie al copilului nu coincide cu numele de familie al ambilor parinti, acestia trebuie sa prezinte la serviciul frontiera certificatul de casatorie. Este obligatia turistilor sa verifice valabilitatea documentelor de calatorie si sa se asigure ca detin toate actele necesare calatoriei. Agentia nu raspunde in cazul in care documentele sunt incomplete sau nu sunt valabile.
 • Clientii se vor prezenta la ghiseul de imbarcare din aeroportul Otopeni cu 3 ore inainte de decolare, (ghiseul de check-in se inchide cu 60 de minute inainte de decolarea cursei)
 • Eventualele deteriorari ale bagajului se vor reclama imediat dupa sosirea in aeroport la ghiseul specializat.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul din DUBAI, pasagerii se vor prezenta la ghiseele de control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat.
 • Ora locala in Dubai este ora Romaniei + 1 ora. In perioada de iarna (pana in luna martie 2017 cand se trece la ora de vara) ora locala in Dubai este ora Romaniei + 2 ore.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera de hotel, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina, aer conditionat etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Majoritatea hotelurilor din Dubai solicita turistilor sa achite un depozit (cash sau garantat cu carte de credit) pentru eventualele cheltuieli efectuate pe durata sejurului. Aceasta suma se va restitui turistilor la incheierea sejurului.
 • Restaurantele hotelurilor impun tinuta obligatorie turistilor care servesc cina (pantaloni lungi pentru domni);
 • La plecare, clientii sunt rugati sa achite in timp util, la receptia hotelului, toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului. Totodata, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul local.
 • Camerele de hotel se elibereaza in ziua plecarii la ora 12:00. Bagajele pot fi lasate in camera de bagaje de la hotel
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Incepand cu data de 31.03.2014 se aplica taxa de sejur ‘Tourism Dirham’ la toate unitatile de cazare, in valoare aproximativa de:

        - 3 USD/camera/noapte la hotel 3*;

        - 4 USD/camera/noapte la hotel 4*;

        - 6 USD/camera/noapte la hotel 5*.

      Clientii vor achita aceasta taxa direct la hotel.

Informatii utile Dubai:

- Moneda locala este Dirhamul (AED). Rata de schimb este de aprox. 3,7 Dirhami pentru 1 USD si aprox. 4,2 Dirhami pentru 1 EURO.

- Tinuta trebuie sa fie decenta, iar comportamentul cuplurilor in public, cat mai retinut. Conform legilor in vigoare nu sunt permise imbratisarile in locurile publice, ca si fumatul in locurile publice (interzis de la 1 ianuarie 2009)!

Reglementări legale speciale

Legislaţia se bazează pe  dreptul islamic, care se aplică cu stricteţe în toate domeniile persoanelor de religie musulmană.

Printre altele, următoarele infracţiuni se pedepsesc:

 • Conducerea sub influenţa alcoolului (0%). De asemenea, se pedepseşte consumul de alcool în afara spaţiilor cu destinaţie precisă (restaurante, baruri etc) cât şi starea de ebrietate în spaţiul public.
 • Orice comportament ofensator manifestat în public (de exemplu, manifestarea afecţiunii între adulţi, proferarea de injurii etc)
 • Relaţiile extraconjugale, relaţiile între persoanele de acelaşi sex,  gravidia rezultată de pe urma unor relaţii extraconjugale. În cazurile de agresiune sexuală, victima trebuie să facă dovada, în funcţie de faptă, că ea însăşi a respectat legea locală.
 • Remarcile depreciative faţă de familia conducătoare sau la adresa Islamului.
 • Fotografierea unor clădiri şi facilităţi ale Guvernului şi armatei, spaţii industriale (de exemplu, câmpurile petroliere şi rafinăriile), instalaţiile generale de importanţă strategică cum ar fi aeroporturile .

Se interzice fotografierea oricărui obiectiv care are postat indicatorul de “ fotografiatul interzis”.Acordaţi atenţie semnelor de interdicţie! Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă forţelor locale de securitate pentru a obţine permisiunea /opri imediat înregistrarea.

- Bauturile alcoolice nu se comercializeaza in magazinele din EAU. Le puteti comanda doar la restaurantele hotelurilor sau le puteti cumpara la sosirea pe aeroportul din Dubai dupa ce treceti de ghiseul control pasapoarte, de la magazínul Duty Free.

Pentru oferte accesati link-ul eau.directbooking.ro

 

VA DORIM VACANTA PLACUTA!