Ce trebuie sa stii inainte de a calatori in Dubai
» Oferte Regiunea Dubai

20.04.2018 Emiratele Arabe Unite

Ce trebuie sa stii inainte de a calatori in Dubai

Mulți visăm să petrecem cel puțin o vacanță în Dubai, iar când prinde o ofertă bună, nu mai stăm pe gânduri. Ei bine, dacă norocoșii își pot asigura astfel o vacanță frumoasă, mulți ca noi (binecuvântați cu ai puțin noroc) riscă să aibă parte și de experiențe mai puțin plăcute. Știm că majoritatea călătorilor asociază această metropola înfloritoare cu clădirile sticlicioase și look-ul glamour, însă Dubai este mult mai mult decât atât. De la mese rafinate până la piețe rustice, de la cumpărăturile non-stop la plimbările pe plajă și distracția distracție de familie la nivel înalt, Dubai are totul. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a ajunge în această destinație absolut unică.

 1. Este paradisul oricărui gurmand

 
Când vine vorba de mâncare, vacanța în Dubai este un răsfăț total. Orașul se mândrește cu o cultură înfloritoare a măncărurilor, împământenită de secole de tradiții culinare. Băuturi rafinate, cu design atractiv, dulciuri somptuoase și mâncăruri la grătar bine condimentate. Cât despre garnituri, nici n-avem cum să le enumerăm. Multitudinea lor face orice turist fericit. Ajuns într-o vacanță în Dubai, trebuie să încerci mâncărurile locale, însă trebuie să pășești și în restaurante. Mergi în Deira Fish Market să guști din celebrele sashimi. Este o piață asemănătoare cu Tsukiji (Tokyo, Japonia). Pentru celebrele tagliatelle, presărate cu trufe proaspete, mergi dimineața. 

2. Taxiurile sunt ieftine

În ciuda abundenței de opțiuni de cumpărături și de restaurante de lux, anumite elemente ale vieții în oraș rămân surprinzător de accesibile. Evită drumurile obositoare spre centrul expansiv al Dubai luând taxiul. Conducătorii auto tind să vorbească engleza, iar tarifele încep de la 3 AED (3.10 lei) în timpul zilei, cu un 1.6 AED (1.65 lei) suplimentar pentru fiecare kilometru. Taxe suplimentare se aplică pentru transferurile de la aeroport și plimbările nocturne. Însă, chiar și așa, taxiurile rămân un mijloc de transport ieftin, eficient și cu aer condiționat. O varianta confortabilă pentru o vacanță în Dubai cu zâmbetul pe buze. 

3. Există o întreagă lume dincolo de zgârie-nori

Dubai are unele dintre cele mai înalte clădiri din lume, inclusiv spectaculosul Burj Khalifa, cu 160 de etaje. Chiar dacă aceste monolite strălucitoare sunt orbitoare, sufletul orașului se află mai aproape de pământ, în moschei decorate cu ornamente și localnici care vând de toate: de la mirodenii aromate, la textile prețioase. Vizitează arhitectura istorică din Bastakiya, cartierul vechi persan, sau fă plajă pe nisipul alb.  
 

4. Sărutul în public este cu adevărat INTERZIS

Ca în orice țară, turiștii trebuie să respecte obiceiurile locale. Asta înseamnă că trebuie să te îmbraci modest (hainele occidentale sunt perfect acceptabile), dar ar trebui să eviți cămășile, pantalonii scurți sau orice altceva care să dezvăluie prea mult, indiferent că ești bărbat sau femeie. Dubai este un loc cald și ospitalier, iar localnicii te pot invita în casele lor sau îți pot oferi băuturi răcoritoare. Nu refuza. este nepoliticos. Când ți se oferă mâncare, ia-o cu mâna dreaptă – cea stângă este considerată necurată. 

5. Dubai Mall – un must see

Chiar dacă nu ești pasionat/ă de shopping, trebuie să intri în Dubai Mall. Este cel mai mare centru comercial din lume. Are chiar un patinoar. Există numeroase centre comerciale obișnuite, însă Dubai Mall este o comoară cu peste 1.200 de puncte de vânzare cu amănuntul. Situat la poalele celebrului Burj Khalifa, spațiul găzduiește unul dintre cele mai mari acvariuri din lume. Ca idee, conține 10 milioane de litri de apă și o gamă largă de viață marină. Are chiar și un patinoar olimpic.

6. Dubai este unul dintre cele mai sigure orașe din lume

Datorită legilor stricte, Dubai este considerat unul dintre cele mai sigure orașe din lume. Un oraș pe străzile căruia te simți în largul tău rătăcind pe străzile sale, la orice oră. Rata infracțiunilor este foarte mică, ceea ce înseamnă că te poți relaxa și explora tot ceea  ce această metropola vibrantă are de oferit. Ca sfaturi de călătorie, cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Dubai este din noiembrie până în martie, când vremea este relativ rece și plăcută. Temperaturile cresc simțitor de mult în lunile de vară între iunie și august. Astfel că, dacă nu suporți temperaturile ridicate, ia-ți o vacanță în Dubai oricând în afara verii – oferte găsești aici.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii